Er voor elkaar zijn is essentieel in deze moeilijke tijd. We willen daarom als vaktijdschrift proberen andere ondernemers die in zwaar weer zitten een hart onder de riem te steken door ervaringsverhalen te delen via onze website. Dit keer het verhaal van Kuno Breen, eigenaresse van De Beautycoach in Amsterdam. 2020 zou een feestelijk jaar moeten zijn met het twintigjarig jubileum van haar salon, het longvirus gooit echter roet in het eten. 

 

“Hoe raar is het als je op een dag niet meer kan doen wat je altijd deed en ook niet kan doen wat je het liefste doet? Dit jaar bestaat mijn salon 20 jaar en ikzelf 50. Dan is daar opeens het coronavirus dat wereldwijd zijn sporen achterlaat en onze samenleving ontwricht. Dit raakt iedereen en met name de kwetsbaren om ons heen. Helaas hebben we hier allemaal mee te maken.”

Welkom op afspraak

“Als ondernemer heb je natuurlijk de zorg over en voor je onderneming en de situatie waar we nu in staan, brengt ons een scenario wat je nooit had kunnen bedenken. Veerkracht, positiviteit en vertrouwen zijn nu nodig. Natuurlijk is er nu geen sprake van behandelingen, maar ik zorg wel dat ik dagelijks in mijn praktijk ben. Mijn klanten heb ik laten weten dat ze daar op afspraak zeer welkom zijn. Voor een advies over hun huid, een product of een goed gesprek. Ik heb veel trouwe klanten gelukkig, hetgeen mij voldoende veerkracht geeft om positief te blijven.”

Contact houden met de klant

“Naast email en app heb ik via Zoom ook contact met klanten om hun huid en eventuele huidprobleem te bekijken en te bespreken. De producten die mijn klanten nodig hebben voor hun dagelijkse huidverzorging stuur ik op, breng ik even langs of worden opgehaald (de gepaste maatregelen in acht nemend). Betaling is mogelijk via contactloos betalen of via een tikkie. Ik schrijf nieuwsbrieven om mijn klanten op hoogte houden van alle producten die specifiek voor hun huid belangrijk zijn gedurende deze periode. Hierin worden ze uitgenodigd om te bellen of even langs te komen. Dat de klanten dat waarderen, merk ik aan de hoeveelheid persoonlijke reacties ik op mijn nieuwsbrief terug krijg. Ook bel ik graag zelf met klanten die onder “normale” omstandigheden nu in de stoel hadden gelegen. Gewoon om even te weten hoe het met ze gaat en te benadrukken dat ik bereikbaar ben.”

Nadenken over de toekomst

“Door blijven gaan ook in deze situatie geeft mij een fijn gevoel om iets te kunnen doen. Door de jaren heen heb ik hard gewerkt in mijn salon, aan mijn bedrijfsplan en elk jaar wel een studie. Maar ik heb ook een gezin en ben mantelzorger. Dus deze periode is goed voor reflectie, ik neem de tijd om eens terug te kijken, maar ook om goed na te denken over de toekomst. Mooi is het om te merken dat je door deze situatie weer creatief wordt. Van lezen word ik altijd blij en hoe meer kennis we vergaren hoe meer ons vak daarvan kan profiteren. Daarom beveel ik graag een paar boeken aan:

  • De huid-darm connectie van Marcelline Goyen, pittige stof maar uiterst interessant en fantastisch naslagwerk als je zo’n moment hebt van hoe zat dat eigenlijk?
  • Het Lichaam een reisgids van Bill Bryson een leerzaam en prettig leesbaar boek over het menselijk lichaam.
  • Fysiologie werk en kleurboek van prof James Hicks een leuke manier om op een praktische manier kennis te vergroten en inzicht te krijgen in de anatomie en fysiologie
  • Profit First van Femke Hogema, dit is voor je bedrijfsvoering een echte aanrader en geeft je veel financieel inzicht, heel nodig vooral in deze tijd

“Al mijn collega’s en verder iedereen in de Beautybranche wens ik veel gezondheid en de rust toe om deze periode goed door te komen. Met vertrouwen kijk ik naar de toekomst waarin we weer aan de slag kunnen.”

Bron: debeautysalon